Gå till...

Vanliga frågor

Här finns svar på några av de vanligaste frågorna som vi får.

När startades klubben?

Kalmar Klätterklubb är en ideell förening som bildades 2002. Klubben jobbar för att främja klättring utomhus och inomhus i Kalmar med omnejd.

Tack vare alla underbara medlemmar och dess ideella engagemang fortsätter klubben växa och utvecklas!

Vilka sitter i styrelsen? Klubbens stadgar?

Information om nuvarande styrelse samt föreningens stadgar finns under Föreningen.

Hur hittar jag till er lokal?

Karta till Spelefanten och instruktioner för att hitta vår lokal finns här.

Under våra öppettider sitter en skylt vid Spelefantens entrédörr med en kod för att komma in. Klätterhallen ligger i sin tur i ena hörnet av den stora hallen (samma halva som skate-ramperna och parkour). Dörren till lokalen är under det lilla taket och ska normalt vara uppställd.

När startar barngrupperna? Hur anmäler jag mitt barn till barngrupperna?

Den senaste informationen om barngrupperna finns i de inläggen rörande Barngrupp/Ungdomsgrupp samt under Barngrupper. Barngrupperna startar normalt för respektive termin i januari respektive augusti/september. Finns det ingen information om kommande termin så har vi inte planerat klart.

Inför kommande terminer har nuvarande deltagare förtur. De platser som blir över kommer att läggas ut på hemsidan. Det går inte att göra en föranmälan eller ställa sig i kö till dessa.

Vi är en ideell förening och vi utökar gärna våra grupper, så kontakta oss om du kan hjälpa till med att hålla i en barn/ungdoms-grupp!

Kan vi komma förbi och testa att klättra under en barngruppsträff?

Nej, det går inte att komma förbi och testa på klättring under barngruppstiderna. Tiderna är enbart för terminens anmälda deltagare, ej drop-in.

Tar ni emot grupper?

Vi tar i dagsläget tyvärr inte emot grupper. Detta gäller alla typer av grupper så som kalas, kompisträffar, skolor, möhippor o.s.v.

Kan jag boka instruktör?

Nej, vi erbjuder inte möjligheten att boka en instruktör för att testa bouldering eller repklättring.

Jag har aldrig klättrat innan. Kan jag komma på era öppettider ändå?

Självklart! Kom förbi och prova att klättra på vår bouldervägg. Vi har ingen speciell klätterinstruktör närvarande, men det går alltid att fråga hallvärden eller någon av våra underbara medlemmar om råd och tips.

Bouldering?

En typ av klättring som sker utan rep. Höjden på väggarna/problemen är normalt inte så hög och det används en så kallad ”crashpad” för att dämpa fall. Det är också viktigt att ha en eller flera personer som står beredda att se till att klättraren landar säkert på crashpaden vid ett fall.

Vilken utrustning behövs för bouldering?

Träningskläder och klätterskor.

Vilken utrustning behövs för repklättring?

Träningskläder, klätterskor och säkerhetsutrustning så som sele, repbroms och skruvkarbiner.

Klubben har uppsatta rep som används för topprepsklättring. För ledklättring har vi fasta quickdraws uppsatta men det krävs ett eget rep.

Går det att hyra utrustning?

Vi hyr ut skor, selar och repbromsar.

Kan jag prova på repklättring?

Under våra ordinarie öppettider kan vi tyvärr inte erbjuda hjälp med att säkra. Om du vill klättra rep krävs därför att ni är två samt har passande behörighetskort och utrustning.

Eventuella ”prova på” tillfällen aviseras på hemsidan och/eller Facebook.

Behörighetskort?

För att klättra på topprep behövs inte behörighetskort, men för att säkra krävs minst topprepskort – ”grönt kort”. För att ledklättra eller säkra personer som ledklättrar krävs ledkort – ”rött kort”.

Hitta klätterkompisar?

Kom gärna på en av våra öppettider för att hitta klätterkompisar. För att hitta någon som vill ut och klättra går det även bra att använda vår sida på Facebook.

Åldersgränser?

På våra öppettider behöver barn under 13 år ha en vuxen närvarande.

Är ni med i epASSi?

Nej. Kontakta din arbetsgivare och/eller epassi för eventuella lösningar/alternativ för att kunna nyttja ditt friskvårdsbidrag. För oss som ideell förening har vi svårt att motivera deras avgift på 10% samt den ökade administration som följer.

Viktigt! Behöver du kvitto för att nyttja friskvårdsbidrag så glöm inte att ta kvitto vid köptillfället. Behöver du namn på kvittot så meddela detta innan betalning och slutförande av köp.

Jag väntar på en uppdatering på hemsidan…

För att inte missa en nyhet som läggs in på hemsidan så prenumerera på vårt RSS flöde eller följ KKlatterklubb på X/Twitter.