Gå till...

Vår träningslokal

Vår träningslokal ligger i sporthallen Spelefanten på Torsåsgatan i Kalmar. Lokalen erbjuder både boulder och repklättring.

BoulderväggenRepväggen

Totalt har vi 277 kvadratmeter vägg fördelat ungefär hälften på rep och hälften på boulder. Repväggen är ca 8 meter hög och har tio ankare. Boulderväggen erbjuder allt från sva till överhäng med 35 grader lutning.

Alla får klättra på vår bouldervägg men på repväggen krävs på grund av säkerhetsskäl behörighetskort.

MoonBoard

Vi har en MoonBoard med 40 graders lutning och ”Masters 2017” setup (samtliga greppserier och träskruvade chip). För att använda LED:arna behövs en mobiltelefon och appen (Android & iPhone). Instruktionsvideor för appen finns på moonboard.com.

Autobelay

Det finns två autobelayer på repväggen. För att använda dessa krävs att klättraren har topprepskort eller har kontrollerats av någon som har topprepskort. Fullständiga regler finns i hallen.

Topprepskort

För att säkra en topprepsklättrare krävs minst topprepskort – ”grönt kort”. Den som klättrar behöver dock inget kort.

Ledkort

För att ledklättra eller säkra personer som ledklättrar krävs ledkort – ”rött kort”.

Utrustning

Det går att hyra skor, sele och repbroms av klubben.

På boulderväggen tillåter vi endast klätterskor eftersom normala inomhusskor kan skada vår fallskyddsmatta.

Till repväggen tillhandahåller klubben rep för att klättra topprep. För att leda finns det fasta quickdraws men det krävs ett eget rep.

Hitta till lokalen

Spelefanten, Torsåsgatan, 392 39 Kalmar.

392 39 Kalmar, Sweden

Under våra öppettider sitter en skylt vid Spelefantens entrédörr med en kod för att komma in. Vår lokal ligger i ena hörnet av den stora hallen – samma halva som skate-ramperna och parkour. Dörren till lokalen är under det lilla taket.