Gå till...

Utomhusklättring

Svenska klätterförbundets hemsida finns generell information om utomhusklättring. De har information om olika begrepp, utrustning, kurser med mera.

Klättring runt Kalmar

Det finns ett antal klätterområden runt Kalmar med omnejd. Det rör sig huvudsakligen om bouldering men det finns även några bultade sportleder i Runtorp.

27crags.com finns en överblick av områdena och dess problem. Listan är långt ifrån komplett, så uppdatera den mer än gärna med saknade block och problem. Gå gärna med i vårt ”team” på 27crags: Team Kalmar Klätterklubb.

Access

Alla måste hjälpas åt för att undvika eventuella framtida accessproblem. Så var försiktig om naturen! Förstör inte växtlighet, ta med skräp hem och borsta bort krita från problemen innan ni lämnar dem. Klätterförbundets hemsida har en bra artikel om vad allemansrätten säger om klättring. Mer information finns även på Naturvårdsverkets hemsida.

Jakt

Under de första veckorna av älgjakten ber vi alla att inte klättra i skogarna runt t.ex. Långaström och Runtorp. Älgjakten börjar den andra måndagen i oktober.

Länkar

Ett litet urval av vad som finns.

Vill man resa lite längre så rekommenderas Västervik (boulder och rep) och Kjugekull (boulder).

Låna crashpad

Klubben har tillsammans med C2 Vertical Safety skänkt två stycken crashpads till Fritidsbanken i Kalmar. En Petzl Alto och en Beal Triple Air Light finns att låna gratis i upp till 14 dagar!

Fritidsbanken ligger på Verkstadsgatan 3 (samma lokal som Återbruket) och har öppet vardagar. Mer information finns på Fritidsbankens hemsida.

Bouldersvampar

Klubben har en bouldersvamp som ingår i en mobil spontanidrottsplats. Parken flyttas runt inom Kalmar kommun och en lista över hållplatser finns på Mobis facebook-sida. Utöver boulder så erbjuder idrottsparken ett café, ett utomhus-gym, parkour samt skate-ramper.

Mobi-svampen är sedan våren 2015 utbytt mot en ny version som är lättare att flytta runt. Den gamla står sen 2020 i Långviken vid beachvolleybollplanerna.

MOBI-svampen:
mobi_ny_svamp

Svampen som står i Långviken: