Gå till...

Utomhusklättring

Svenska klätterförbundets hemsida finns generell information om utomhusklättring. De har information om olika begrepp, utrustning, kurser med mera.

Klättring runt Kalmar

Det finns ett antal klätterområden runt Kalmar med omnejd. Det rör sig huvudsakligen om bouldering med många fina områden i skogarna runt Långaström, Påryd, Runtorp, Strömby, Nybro med mera. Det finns även några bultade sportleder i Runtorp [PDF-förare] samt utanför Blomstermåla.

27crags.com finns en överblick av områdena och dess problem. Listan är långt ifrån komplett, så uppdatera den mer än gärna med saknade block och problem.

Access

Alla måste hjälpas åt för att undvika framtida accessproblem. Så var försiktig om naturen! Förstör inte växtlighet, ta med skräp hem och borsta bort krita från problemen innan ni lämnar dem. På Klätterförbundets hemsida finns lite info om vad som gäller och vad man ska tänka på. Mer information om Allemansrätten finns på Naturvårdsverkets hemsida.

Jakt

Om det jagas i området där du tänker klättra välj ett annat område.

Under de första veckorna av älgjakten som börjar den 8 oktober ber vi alla att inte klättra i skogarna runt t.ex. Långaström och Runtorp.

Förare

Vill man resa lite längre så rekommenderas Västervik (boulder och rep) och Kjugekull (boulder).

Låna crashpad

Klubben har skänkt två stycken crashpads till Fritidsbanken i Kalmar. En Petzl Alto och en Beal Triple Air Light finns att låna gratis i upp till 14 dagar.

Fritidsbanken ligger på Verkstadsgatan 3 (samma lokal som Återbruket) och har öppet vardagar. Mer information finns på Fritidsbankens hemsida.

Bouldersvampar

Det finns två större klättersvampar i Kalmar. De ingick tidigare i den mobila spontanidrottsplatsen MOBI och flyttades runt inom Kalmar kommun. Nu står de vid Långviken samt i Smedby.

Svampen vid Långviken (karta):

Svampen i Smedby (karta) tillsammans med parkour-banan:
mobi_ny_svamp